vineri, 6 mai 2011

Educatia Financiara - in conformitate cu modul in care gandeste D-zeu

         In momentul in care cunoastem gandurile lui D-zeu restul reprezinta detalii!
        Constienti sau inconstienti, spre bani se indreapta toate gandurile si actiunile noastre. De dimineata cand ne trezim, pana seara cand ne culcam, ba chiar si in timpul noptii datorita viselor noastre. Astfel banul devine cea mai folosita forma de energie, traire launtrica a propriei noastre fiinte. De aceea merita sa acordam o deosebita atentie modului in care manevram aceasta energie. Energia banului ignorata, nemanevrata corespunzator creeaza nenumarate probleme asupra intregii noastre fiinte, asupra intregii noatre societati datorita decizilor gresite pe care le luam, decizii care nu sunt in conformitate cu modul in care gandeste D-zeu. Aceste decizii gresite atrag dupa sine probleme care sunt cunoscute sub denumirea de "lovitura banului", "blestemul banului", etc. Noi oamenii identificam aceasta energie a banului nefolosita corespunzator, sub forma unei pedepse folosind expresii de genul: "ne-o incasam de la D-zeu" actionand asupra intregii noastre fiinte atat in plan mental, cat si emotional, fizic si divin.
       Blestemul din partea banului, loviturile din partea banului, se manifesta prin trairi launtrice puternice, prin senzatii de ignoranta , dubiu, incertitudine, teama, friica, furie, dezamagire. Aceste trairi nu se rasfrang numai asupra deciziilor pe care noi le luam, acestea se manifesta si asupra corpului fizic, aparand in timp suferinte fizice cu efecte asurpra intregului organism: ficat, rinichi, sistem nervos, asupra tranzitului intestinal, sistemului  vascular, dar mai ales,  asupra coloanei vertebrale ( hernie de disc, spondiloza cervicala).
      Banul folosit in modul in care gandeste D-zeu poate sa devina pentru noi, cea mai frumoasa si benefica forma de energie. Noi insa suntem cei care alegem ca banul sa fie o binecuvantare pentru intreaga noastra fiinta, pentru intreaga noastra societate, asa cum tot noi oamenii alegem ca banul sa fie o pacoste pentru noi, un blestem, o radacina a tuturor relelor. Totul se gaseste in forul nostru interior.  Noi suntem cei care alegem, care constientizam inlauntrul sufletelor noastre. De noi depinde atat binele cat si raul sub toate aspectele existente.
      Cand este vorba despre manevrarea energiei banilor, toata tensiunea, se manifesta in modul nostru de  gandire, in felul in care manevram necanismul imaginatiei. Un vechi proverb iudaic spune: " Ai grija de gandurile tale ca vor deveni vorbele tale, ai grija de vorbele tale ca vor deveni faptele tale, ai grija de faptele tale ca   vor deveni obiceiurile tale, ai grija de obiceiurile tale ca ele vor determina caractectul tau, ai grija de caracterul tau ca el iti va descrie destinul."  Modul in care gandim ne indreapta spre educatie, educatia financiara in conformitate cu Principiile Divine este cheia manevrarii energiei banului.
     In fiecare dintre noi se gaseste o comoara ascunsa ce abia asteapta sa fie descoperita. In fiecare dintre noi se gaseste  un geniu financiar innascut ce merita descoperit. Acest geniu financiar zace ascuns inlauntrul fiintei noastre. pentru ca am fost educati atat in familie cat si in scoala clasica, ca banul este susa tuturor relelor, omitem sa alegem ca banul poate sa stea si la baza lucrurilor frumoase, lucrurilor bune, lucrurilor benefice noua. Astfel, daca fiinta noastra alege sa gandeasca pozitiv, sa-si schimbe mecanismul imaginatiei fata de Principiile Divine ale Banului, viata noastra poate deveni un paradis si banul devine o binecuvantare de la D-zeu, nu o pacoste un blestem asa cum este privit astazi de majoritatea dintre noi, oamenii.
      La baza educatiei financiare in conformitate cu Principiile lui D-zeu sta locul de unde vin banii.Parintii si scoala clasica exclud insa faptul ca exista si posibilitatea ca banul sa munceasca pentru noi. . Astfel banul devine robul nostru. Nu ca si in situatia jobului, cand cei ce muncesc devin robi ai propriilor bani, neglijind observarea menirii lor in viata, omitand faptul ca viata trebuie traita pentru ca este un dar divin. Scoala clasica ne invata sa ne dobandim diplome cu care sa speram ca ne vom putea gasi serviciul ideal muncind din greu pentru bani, care sa ne aduca siguranta financiara sperand ca mai tarziu vom ajunge sa capatam acea pensie sigura, garantata
      Energia care curge  fie ca esti "robul banului, fie stapanul lor"  este complet diferita.  In momentul in care muncim pentru bani suntem robi ai banului. Mintea, sufletul, intreaga noastra fiinta este stapanita de bani. Ne aflam sub povara banului -  fenomenul nu este pe placul lui D-zeu. Omul manifesta atasament fata de bani, fata de bunurile sale materiale. Cand banul munceste pentru noi, noi suntem stapanii lui. Subconstientul nostru manifesta o anumita detasare fata de bani. Cand banul este robul nostru, speranta sigurantei este vanduta pentru libertate si se manifesta in intreaga noastra fiinta sub toate aspectele.
        Libertatea este una dintre cele mai frumoase trairi launtrice pe care noi oamenii ne-o putem permite sa o manifestam - ea nu se poate manifesta decat atunci cand fenomenul de speranta si siguranta lipseste, dispare cu desavarsire. Acest atasament pentru bani, manifestat prin speranta si siguranta este defapt cel mai mare hot al propriei noastre fiinte. Atunci cand vorbim despre bani, lucrul cel mai usor pe care il putem face este sa ne inselam, sa folosim energia banului in alt mod decat cel lasat de  D-zeu  pe pamant, in modul in care noi credem ca este bine, iar binele nostru nu este, defapt de cele mai multe ori, si binele lui D-zeu. Modul in care gandim noi, nu intotdeauna este si modul in care gandeste D-zeu si acesta este mecanismul care naste cele mai mari probleme fata de intreaga noastra fiinta divina, fata de intreaga noastra societate.
       Banul a fost ingaduit de D-zeu sa fie o unealta pentru noi oamenii , nu un picior de sprijin, o carja in care sa ne punem nadejdea, siguranta, speranta. Banul a fost lasat de D-zeu pe Pamant ca sa ne fie o unealta trebuincioasa, o parghie, un vehicul care sa ne indrepte spre dobandirea adevaratei fericire care nu trebuie confundata cu placerea si bucuria temporara.
       Educatia financiara este harta care ne ghideaza spre adevarata comoara din mintea si sufletul nostru ce abia asteapta sa fie descoperita spre a veni in folosul nostru pentru a dobandii libertatea gandirii, libertatea financiara, iar mai apoi libertatea trupeasca.
       La baza educatiei financiare stau Principiile Divine ale Banului. Principiile Banului nu trebuie confundate cu Legiile Clasice ale Banului. Au de-a face cu nivelul superior al constiintei noastre, cu starea spiritul nostru. Educatia financiara este harta cu comori a propriei noastre constiinte. Ea  nu ne arata ce sa facem sau  cum sa facem. Ea ne arata starea sufletelor noastre. Ne arata cine suntem si ce putem sa invatam. Un bun cunoscator al acestei harti, ce zace ascunsa in mintea si sufletul nostru, este invatatorul, maestrul, mentorul, sau cum alege fiecare sa-i spuna. El nu ne invata niciodata nimic, el ne arata in forul nostru interior ce avem de constientizat, ce avem de invatat, ca apoi sa putem materializa prin actiunile noastre in viata de zi cu zi.
      Scolii clasice, invatamantului clasic, trebuie sa-i purtam o deosebita recunostiinta, atat lui cat si profesorilor nostri, care au avut un rol important in viata noastra. Cu cat scoala clasica ne influenteaza mai putin viata, in ceea ce priveste lumea materiala, cu atat noi oamenii vom putea dobandi libertatea gandirii, iar mai tarziu libertatea financiara. De retinut este faptul ca mentorul nu va accepta bani sub nici o forma, in relatia sa cu invatacelul, nici macar sub forma de "cutia milei". Banul in acest caz distruge o buna parte din recunostiinta noastra fata de mentor si a mentorului fata de noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu