vineri, 6 mai 2011

Criza Imobiliara - o binecuvantare de la D-zeu


         Criza imobiliara este un fenomen ciclic firesc, datorat atasamentului  pe care il manifestam noi oamenii fata de locuintele noastre.
         Dintr-o veche statistica de la inceputul anilor 1990, reiese ca omul mediu atribuie aproximativ 50% din veniturile sale proprii pentru o locuinta, sub forma unei plati, chirii sau rate bancare, si mancarii pana in 20% din venituri. Folosind principiul ciclic , care este defapt principiul central al banului, omul mediu va trebui sa aloce mancarii aproximativ 50% din venituri iar 20% locuintei.
        In perioada in care preturile caselor erau in crestere, mancarea se ieftinea.Acum, mancarea a inceput deja sa se scumpeasca iar preturile caselor sa scada. In conformitate cu  Principiile Divine, ne vom intoarce la un fenomen care s-a intamplat in perioada interbelica, la inceputul erei industriale, cand mancarea era scumpa si casele erau ieftine.
       Criza imobiliara e o binecuvantare de la D-zeu, pentru ca aduce cu sine ieftinirea caselor, acestea devenind accesibile omului de rand. Acestia nu vor mai trebui sa munceasca 20-30 de ani pentru a putea sa-si cumpere o casa, ci undeva intre 5-10 ani, ramanandu-le astfel  timp, tot restul vietii, sa se bucure de casa visurilor lor. Acesta este modul in care D-zeu are grija de noi, oamenii.
       Adevarata criza imobiliara a nascut si va naste probleme pentru oamenii care manifesta atasament asupra propriilor " investitii imobiliare" considerand casa bunul lor cel mai de pret. Acestia au cumparat case in timpul bumului imobiliar, case devenite apoi adevarate produse de lux cu care acestia se mandreau, care faceau ca ego-ul lor sa ajunga la cote alarmante. Societatea noastra abunda de astfel de exemple hilare.Astazi cand pretul proprietatilor scade , scade si ego-ul lor personal.
      Majoritatea oamenilor care au probleme financiare datorita proprietatilor pe care le-au cumparat se datoreaza faptului ca acestia au cumparat proprietati imobiliare cu ajutorul bancii. Ne-a fost indusa ideea falsa ca "a investi intr-o casa este de fapt un activ bun", fara a se specifica pentru cine este valabila acesta ideee, pentru cel care cumpara casa sau pentru cel ce il imprumuta cu bani, respectiv banca.
      Oamenii au cazut in "capcana sigurantei" atunci cand pretul proprietatilor imobiliare a urcat, considerand casa ca fiind bunul cel mai de pret, manifestand in acest fel un atasament fata de bunul sau imobiliar. Cand pretul caselor scade oamenii cad in "capcana sperantei" crezand cu ardoare ca pretul locuintelor va creste din nou, manifestand in timp o stare profunda de dezamagire, urmata de teama, furie si friica . Aceste stari induc o influenta negativa, atat pentru propria lor fiinta cat si pentru oamenii din jurul lor. Aici isi au radacinile cele mai mari tensiuni, certuri, divorturi dar si cele mai mari suferinte fizice, boli cu efecte asupra sistemului nervos, ficatului, rinichilor, asupra  tranzitului intestinal, sistemului vascular, dar mai ales asupra coloanei vertebrale ( spondiloza, hernie de disc).
      Mai devreme sau mai tarziu, constientizarea acestei stari face ca omul sa se aproprie de Sursa Divina . Cu cat nivelul constiintei noastre creste cu atat constientizam ca adevarata criza, adevarata problema se afla inlauntrul sufletelor noastre, determinadu-ne  in acest fel sa nu mai dam vina pe guvernele lumii, ci sa ne revizuim mentalitatea si atitudinea pe care o avem asupra atasamentului fata de bunurile imobiliare si materiale. Astfel ne vom castiga libertatea, nu vom mai fi robii propriilor noastre sentimente. Vorba aceea: "orice rau este un pas inspre bine". Aceasta constientizare il aduce pe om la un pas de manevrarea energiei banului in conformitate cu Principiile divine. Constientizand  omul s-a detasat de bunurile materiale, acum  poate sa aleaga si sa dobandeasca o educatie financiara in conformitate cu Principiile Divine. Aceasta educatia financiara  nu poate fii dobandita de unul singur. Singuri nu facem decat sa ne inselam sufletul indreptandu-ne spre stari de ignoranta, dubiu, incertitudine, teama, friica, dezamagire.  Aceasta educatie o putem gasi doar prin intermediul unui invatator, mentor sau maestru, cum alege fiecare sa-l numeasca.Acesta nu ne invata niciodata nimic, el ne ajuta sa gasim singuri inlauntrul nostru ceea ce trebuie sa invatam.  De retinut faptul ca mentorul, invatatorul, maestrul stapaneste atat energia banului cat si pe cea Divina in conformitate cu Principiile Universului.  Acest mentor nu va accepta bani sub nici o forma, in relatia sa cu invatacelul, nici macar sub forma de "cutia milei".
       Criza imobiliara nu reprezinta adevarata problema a societatii noastre. Marea problema a societatii este defapt criza alimentara generata practic de aceasta criza imobiliara. Celelalte cauze care pot rostogoli criza alimentara nu sunt altceva decat parghii care fac ca acest fenomen ciclic sa se realizeze in conformitate cu Principiile Universului. - vezi Criza alimentara prea putin mediatizata astazi.
       In concluzie, o crestere semnificativa a pretului alimentelor si o scadere a locuintelor este practic de neevitat, fiind in conformitate cu principiul lui D-zeu.cu modul in care D-zeu a lasat banul pe pamant!

Un comentariu:

  1. pentru autorul acestui blog:
    - sa nu afle prea multi evrei despre ceea ce divulgi, ca "te-ar otravi". ( putini romani pot sa perceapa ceea ce spui tu in adevaratul sens)

    Sunt o romanca care a lucrat 28 de ani pe langa Ambasada Romaniei din Tel Aviv.

    RăspundețiȘtergere