vineri, 6 mai 2011

Mentorul

       Mentorul nu iti arata niciodata ce sa faci, el iti arata de fapt cine esti, ce ai de invatat si ce poti invata.
       Iubeste-te pe tine insuti ! Cunoaste-te pe tine insuti!
Iubirea este cea mai profunda launtrica traire omeneasca. Iubirea nu trebuie confundata cu relatia dintre doua fiinte, doua lucruri. Ea este defapt starea sufletelor noastre, nivelul constiintei noastre - iubirea trebuie traita. Cand spunem ca iubim pe cineva iubim acel ceva, defapt noi oglindim in acel ceva, cineva propria noastra fiinta, propria noastra constinta.
      Se spune ca a te cunoaste pe tine insuti e te cel mai greu lucru din lume. Asa este,  insa daca manifestam iubirea fata de propria noastra fiinta, sentimentul devine mai usor, iar cu cat manifestam mai multa iubire nivelul constiintei noastre creste si pe masura ce constiinta se inalta "apare mana lui D-zeu" care ne determina sa ne cunoastem pe noi insine pana in adancul sufletelor noastre.
      D-zeu ne intinde mana prin cuvantul invatatorului, mentorului sau maestrului, cum alege fiecare sa-i spuna. Mentorul nu ne arata niciodata ce sa facem, unde sa ne ducem, el ne arata defapt cine suntem noi, unde mergem noi. Mentorul este spiritul cel mai inalt din launtrul constiintei noastre.
     El emite asupra noastra energie care ne determina sa ne extindem constiinta, pentru a ne putea schimba mecanismul imaginatiei., pentru a prelua controlul supra  gandurilor noastre si a imaginilor create de ele, pentru a putea deschide poarta sufletului nostru spre adevaratele minuni ale lumii. Mentorul ajuta constiinta noastra sa manevreze cu dexteritate cele mai  puternice trairi launtrice ale fiintei noastre: energia divina, energia banului si energia sexuala, pentru a dobandi, nu starea de placere, de bucurie temporara, ci fericirea propriei noastre fiinte.  Nu trebuie confundata fericirea cu bucuria si placerea temporala. Revin spunand ca mentorul nu ne arata niciodata ce sa facem, cum sa facem , unde sa ne ducem, el ne arata defapt cine suntem noi si incotro ne indreptam.este defapt oglinda constiintei noastre El este "un vehicul,o parghie care ne determina sa ne cunoastem pe noi insine" .Cunoscandu-ne pe noi insine putem pastra controlul asupra actiunilor intregii noastre fiinte, punctelor de tensiune, momentele psihologice, deciziilor noastre pe care le manifestam in viata de zi cu zi.
       Recunostinta este hrana sufletelor noastre. Noi alegem sa-i purtam recunostinta lui D-zeu prin cuvantul mentorului. Recunostinta nu este altceva decat multumirea profunda, repetata si la o intensitate din ce in ce mai mare.
      Recunoaste-ti mentorii prin modul lor de manifestare. Folosesc cum se cuvine Principiile Divine ale Banului  (mentor nu va accepta bani sub nici o forma, in relatia sa cu invatacelul, nici macar sub forma de "cutia milei", ba chiar va daruiesc atunci cand folositi banii in conformitate cu Principiile lui D-zeu). Folosesc banii ca sa faca alti bani. Abunda de energie sexuala pe care o manevreaza pe masura constiintei sale ( niciodata prin abstinenta). Simtim manifestarea energiei divine atunci cand ne indreptam pasi spre mentor iar cand plecam recunoastem in adancul sufletelor noastre starea de nevoie, de cunoastere, de meditatie. Mentorul ne oglindeste noi stari ale constiintei noastre, mai putin favorabile noua, pe care noi le ignoram, ne complacem in ele, pe care le avem de constientizat pana la urmatoarea intalnire, momentul care va fi din nou, o intalnire la care ne vom indrepta pasii cu profunda recunostinta si iubire pentru ca am constientizat ceea ce noi am reflectat prin oglinda mentorului.
       De remarcat ar fi ca primele intalniri cu mentorul pot sa nasca stari de ignoranta, dubiu, furie launtrica,  incertitudine care pot sa conduca la teama si friica pentru ca mentorul cu ajutorul oglinzii sale magice ne determina sa ne vedem starea intregii noastre fiinte cu bune si mai ales cu mai putin bune. De aici se naste nevoia de a avea un mentor care sa poata sa trezeasca in fiecare dintre noi, libertatea sufletelor noastre, pentru a putea descoperi in noi insine, calea sufletelor noastre, menirea noastra la momentul prezent. O data ce mentorul ne ajuta sa patrundem inlauntrul fiintei noastre, nu vom mai fi niciodata la fel ca inainte, vom descoperii farmecul vietii. Adevarata savoare a vietii se gaseste inlauntrul sufletelor noastre. noi o oglindim in mediul inconjurator,  vorba aceea" omul sfinteste locul".
       Trebuie sa alegem sa pasim spre mentor. D-zeu ne este alaturi. EL se manifesta inlauntrul sufletelor noastre cu iubire, cu bucurie si adevarata bucurie.
      Atat in lumea banilor, cat si in viata de zi cu zi fiinta noastra suprema, D-zeu, ne da posibilitatea sa alergam pe doua piste: una lenta si una rapida. Noi, oamenii, alegem pe care pista vrem sa alergam. Pe pista lenta - alearga majoritatea oamenilor, inca pe pista in viteza alearga adevaratii campioni ai vietii. Acest fapt este in conformitate cu Principiile Divine - Principiul central al sferei-banului 90 % - 10 %.  90% dintre oameni detin pana in 10 % din banii existenti in piata, si ceilalti 10% detin pana la 90% din bani. Depinde de noi oamenii in ce procent vrem sa ne incadram.
      Pista rapida este pista oamenilor care au  o relatie in plina armonie cu mentorul - care este vehiculul sufletului nostru. Mentorul ne ajuta sa alergam pe pista rapida.
    Atentie, de retinut este faptul ca mentorul este acea fiinta umana care nu vorbeste despre bani sau D-zeu prin intermediul banului. El nu percepe niciodata bani, nici macar sub forma de "cutia milei". Mentorul este defapt oglinda sufletului nostru. Platind mentorul se distruge o parte atat din recunostinta noastra fata de mentor cat si din recunostinta mentorului fata de noi.
    Noi, oamenii, nu ne hranim numai cu mancare- apa-bani. Ne hranim cu fiecare gand bun pe care il emitem si pe care-l primim. Recunostinta fata de mentor, se manifesta printr-un respect deosebit suprem, printr-o multumire repetata , la o intensitate crescuta... asadar "D-zeu ne da dar nu ne baga si in traista" spune un vechi proverb... Cautati-va un mentor si prin el alegeti totodata si pista rapida pe care vreti sa alergati "Natura neajutorata da gres" spune un alt vechi proverb. Sufletul daca este lasat de unul singur si in voia lui va incerca intr-un sfarsit sa-si caute sursa, numai ca procesul in sine poate fi extrem de lent si extrem de alambicat.
      Noi, oamenii, daca alegem sa ne deschidem poarta inimii, simtim mana lui D-zeu prin cuvantul mentorului, care ne ghideaza pasii spre harta de comori a sufletelor noastre pentru a descoperi adevarata valoare a forului nostru suprem pe care sa o oglindim in viata de zi cu zi pentru a deveni adevaratii campioni ai vietii.
     Principiul campionului: campionul naste campioni. In fiecare dintre noi sta ascuns un campion. Noi insine alegem daca vrem sa-l descoperim, sa-i dam valoare. In momentul in care devenim campioni avem obligatia sacra sa dam nastere altor campioni! Acest principiu este un dar divin !insa noi oamenii suntem cei care alegem sa traim in armonie cu Principiile Divine, daca facem voia lui D-zeu sau nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu