vineri, 6 mai 2011

Criza - o binecuvantare pentru omenire ! - un fenomen ciclic firesc

         Criza este o binecuvantare de la D-zeu, este oglinda intregii noastre fiinte a intregii noastre societatii si se manifesta pe masura sufletelor noastre. Ea ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine ( cine suntem, de unde venim, incotro ne indreptam). Defapt, criza este cea mai mare binecuvantare de la D-zeu pentru ca ea atrage dupa sine progrese pentru intreaga fiinta umana.
        Se spune ca cel mai greu lucru din viata unui om este sa se cunoasca pe el insasi - de aici se naste o mare problema pentru societatea noastra - noi oamenii nu ne cunoastem pe noi insine, pentru ca nu putem manifesta iubire fata de sine, si atunci  nu putem manisfesta iubire fata de semenii nostri , fata de ceea ce ne inconjoara. Numai constientizarea lipsei iubirii si a cunoasterii de sine pe acest Pamant, apropierea de Fiinta Suprema , reprezinta adevarata cheie a crizei.   
         "Nu exista suis fara coboras" spune o vorba inteleapta. Nu putem pretinde lucrurilor sa se schimbe atata timp cat noi nu ne schimbam. Un verb proverb iudaic defineste prostia ca facand mereu acelasi lucru pretinzand sa culegem rezultate diferite   Dupa soare vine ploaie, dupa ploaie vine soare -  fenomen ciclic firesc.
         Fara criza nu exista duel, fara duel viata devine o rutina. In perioada crizei se nasc marile inventii, marile strategii. Mintea omului nu se mai complace in situatia existenta si devine mai activa, mai creativa.
         Adevarata criza a fiintei umane este incompententa. Ea se manifesta in mintea si sufletul omului. In timpul cresterii economice oameni aloca bani fara masura, confundand necesitatea cu dorinta, creand atasament fata de bani. In timpul crizei, atasamentul fata de bani si bunuri materiale dispare. Omul naste atasamentul pentru ceea ce plateste mai mult, ignorand, neglijand ceea ce plateste mai putin.  Indepartandu-se de atasament, nivelul constiintei sale creste. Atasamentul naste teama, friica, furie pentru ca omul nu vrea sa piarda, omitand defapt ca speranta  si siguranta este cel mai mare hot.
        Asadar, sa actionam in conformitate cu Principiile Divine! Sa nu ne impotrivim nici macar pe plan mental sau emotional! Sa-l lasam pe D-zeu sa se manifeste in deplinatatea fiintei noastre acceptandu-l in toata splendoarea Sa!

Un comentariu:

  1. impresionant articol, cu atat mai impresionant cu cat Einstein impartasea exact aceleasi pareri despre criza:

    “Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate apare pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese.

    Creativitatea se naste din necesitate precum si ziua se naste din noapte. In perioada crizei se nasc inventiile, descoperirile si marile strategii. Cine depaseste criza se depaseste pe sine insusi, fara a ramane “depasit”. Cine atribuie crizei esecul, isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile. Adevarata criza este criza incompetentei.

    Problema persoanelor si tarilor este lenea si indiferenta pentru a gasi solutii si iesiri din astfel de situatii. Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. In perioada crizei infloreste ce-i mai bun in fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. Daca vorbim de criza o promovam, iar tacerea este o exaltare a conformismului.” (Einstein)

    RăspundețiȘtergere