marți, 17 mai 2011

Diferenta dintre pareri si sfaturi

        Pe plan mondial milioane de oameni au de suferit pentru ca au luat parerile unora drept sfaturi.
        Daca vrem sa avem succes in viata de zi cu zi, si mai ales, cand este vorba de bani, trebuie sa facem diferenta dintre sfaturi si pareri.
        Succesul, supravietuirea financiara, depinde numai de sfaturi, nu de parerile unui prieten sau cunoscut, de ceea ce auzim la radio, TV sau citim prin ziare si reviste.
        Marea majoritate a oamenilor intampina probleme in viata, mai ales probleme financiare, pentru ca accepta orbeste parerea prietenilor sau a celor din mass-media drept sfaturi.Cei din mass-media nu au intotdeauna cele mai bune interese cand isi exprima parerile. Trebuie verificate faptele lor, trebuie vazut daca ei fac ceea ce spun.
      Majoritatea oamenilor care au probleme financiare din cauza deciziilor luate pe baza parerilor mostenite din generatie in generatie, se intreaba, de ce se lupta cu banii, fara sa vada, ca banul poate sa fie si aliatul lor, nu neaparat dusmanul lor.
      Vreau sa scot in evidenta faptul ca viata celor mai multi oameni e hotarata mai mult de parerile lor decat de faptele lor. Ca sa-si schimbe viata ar trebui mai intai sa-si schimbe obiceiurile si apoi sa inceapa sa priveasca cu atentie la fapte. Daca noi invatam sa citim cifrele, documentele financiare, sa privim in trecutul si prezentul celor care au scris aceste documente, vom fi capabili sa le vedem faptele, sa le urmam sfatul. Cand o persoana vorbeste despre bani, trebuie sa privim dincolo de vorbele lui, sa vedem cati bani are, locul de provenienta al acestor bani ( foarte important), daca acesta a obtinut banii in conformitate cu Principiile Divine, cu modul in care gandeste D-zeu, in acest fel putem clasifica vorbele acelei persoane drept sfat sau parere.
      Un exemplu concret, pe care l-am trait cu totii: dupa anul 2000 toata lumea se pricepea la imobiliare, dadea sfaturi in vedere achizitionarii de locuinte si terenuri. Aceast lucru a avut drept consecinta urcarea pretului de achizitionare al acestora pana in pod, oamenii bagandu-se robi la banci . Pentru achitarea unei case un om trebuie sa munceasca 20-30 de ani, cand ii mai ramane acestuia timp ca sa se bucure de viata?! Si iata ca astazi, cand pretul caselor scade, exista foarte multi pierzatori si inrobiti la banci. Aceste fenomen se intampla pentru ca au confundat sfatul cu parerea, restul faptelor pentru care piata imobiliara a scazut, nu sunt decat parghii care fac sa accentueze asa zisa criza imobiliara.
     Milioane de oameni au fost prostiti pentru ca nu au cunoscut faptele oamenilor care le-au dat sfaturi. Putem auzi in fiecare zi intamplari de groaza cu cate o persoana care si-a pierdut toti banii pentru ca a luat o parere drept sfat. Asadar, sa avem atentie mare de la cine primim sfaturi, trebuie sa vedem si faptele lor.
     Traim in epoca informatiei.  Toata lumea vorbeste. Sa alegem sa facem diferenta dintre sfat si parere! Nebunia financiara incepe atunci cand parerile sunt luate drept sfaturi. Ca sa avem succes in viata, si mai ales in lumea banului, trebuie neaparat sa facem diferenta dintre multitudinea de informatii pe care le primim, dintre parere si sfaturi. Asadar sa alegem sa vedem faptele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu