Criza sistemului public de pensii este inevitabila!Si aceasta criza nu are nimic cu politica, dupa care toti romanii sunt innebuniti, are de a face doar cu matematica.
La inceputul erei industriale, dupa cel de-al doilea razboi mondial, numarul oamenilor care nu plateau contributii la sistemul de pensionare era foarte mare in comparatie cu numarul salariatilor. In acea perioada oamenii munceau independent. Majoritatea oamenilor nu munceau pentru bani, puneau banii sa munceasca pentru ei. Erau agricultori, mici mestesugari, foarte putini lucrau in fabrici, iar numarul asa-zisilor bugetari de astazi, era foarte mic. Numarul pensionarilor in acea perioada era aproape inexistent.
Daca la inceputul erei industriale, numarul pensionarilor era aproape infim in comparatie cu numarul angajatilor care plateau la fondul de pensie, astazi situatia s-a schimbat, s-a inversant - numarul pensionarilor a devenit mai mare decat al angajatilor - fenomen absolul normal al principiului ciclic al banilor.
O data cu marile nationalizari, dupa cel de-al doilea razboi mondial, romanii au fost obligati sa renunte sa munceasca pentru banii lor si au fost pusi sa munceasca pentru tara. Au fost obligati intr-o mare masura sa fie robi ai propriilor alesi de stat care promiteau drept loialitatii lor, o pensie cu care vor putea avea o batranete fericita ajungand astazi sa traiasca ducand grija zilei de maine, iar aceasta grija, acest atasament pentru pensie este una dintre cauzele spirituale ale cancerului. Asadar, pana ce omenirea nu se intoarce in anii de pana inainte de cel de-al doilea razboi mondial, cand banii munceau pentru om si nu omul pentru bani, nu vom iesi din criza sistemului de pensii. Falimentul sistemului de pensii nu va exista, dar acei bani putini pe care ii are bugetul se vor aloca aproape in mod egal fiecarui pensionar in parte, sub forma unui ajutor social probabil sau pensiile se vor diminua drastic. Acest fenomen este in conformitate cu principiile Universului . Sa alegem sa-l acceptam in deplinatatea manifestarilor sale!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu