marți, 5 iulie 2011

Saracia si bogatia

     Isus a numit "rau" nu bogatia materiala in sine, ci "nadejdea in bogatie", adica ati organiza intreaga viata in jurul ideii de bunastare materiala. Bogatia, banul au fost ingaduite de D-zeu pe Pamant ca o unelta, o parghie, un vehicol care sa ne indrepte spre adevarata fericire care nu trebuie confundata cu bucuria si placerea temporara. Marea problema cu care se confrunta oamenii este ca folosesc banii cu atasament, ca un picior de sprijin, ca o carja, in care toti isi pun nadejdea, siguranta, speranta.
     Bogatia nu este vatamatoare in sine (ea este neutra din punct de vedere moral) si saracia nu este in sine folositoare pentru inaltarea sufletului (saracia este si ea moralmente neutra) - insa pofta de bogatie , divinizare, (indiferent daca omul este bogat sau sarac) este o otrava atat pentru om cat si pentru intreaga societate.
     Pofta de bogatie se manifesta nu numai la cei care se imbogatesc sau sunt bogati, se manifesta mult mai des la cei saraci, care invideaza situatia mai buna a celor bogati, care tanjesc in subconstientul lor dupa bunuri materiale si nu stiu cum sa le aibe.
     Bogatia poate fi un dar a lui D-zeu si saracia poate fi o binecuvantare a lui D-zeu, asa cum si bogatia  si saracia pot fi un blestem, o pacoste pentru om. Bogatia poate fi un blestem pe capul omului atunci cand banul nu este folosit in conformitate cu principiile lui D-zeu, atunci cand asociem bogatia materiala cu puterea, maretia, sau cand risipim banii. Atunci cand omul persista in saracie, saracia devine o pacoste, un blestem pentru om. O vorba antica spune ca " Omul care are bani si nu-l are pe D-zeu este schiop, iar omul care il are pe D-zeu si nu are bani este orb."

Banul - cea mai frecventa forma de energie !

     Banul este cea mai intalnita forma de energie. Spre ban se indreapta toate gandurile noastre constiente sau inconstiente. Toate activitatile noastre de zi cu zi sunt legate de bani: mancam sau bem, muncim sau ne distram, banul sta la baza tuturor actiunilor noastre din momentul in care ne trezim si pana la sfarsitul zilei...Ba, mai mult si in timpul somnului, subconstientul nostru, reactioneaza la bani, visam ca am fost undeva, ca am mancat ceva, ca am cumparat , ca am daruit etc... Iata ca si in timpul somnului mintea noastra se invarte in jurul banului. Astfel banul are o mare influenta asupra trairilor noastre launtrice generand o energie aparte, cu o influenta imensa atat asupra noastra cat si asupra mediului in care traim.Energia banului nu trebuie neglijata, ignorata,trebuie sa-i acordam atentia cuvenita
       Banul este un dar divin, folosit in conformitate cu Principiile lui D-zeu poate sa devina o binecuvantare pentru intreaga noastra fiinta, pentru intreaga noastra societate. De aceea trebuie sa alegem sa folosim energia banului intr-un mod benefic noua, in conformitate cu Principiile Universului, iar educatia financiara in conformitate cu Principiile Divine este cheia manevrarii energiei banului.

duminică, 3 iulie 2011

Criza sistemului public de pensii - inevitabila !

     Criza sistemului public de pensii este inevitabila!Si aceasta criza nu are nimic cu politica, dupa care toti romanii sunt innebuniti, are de a face doar cu matematica.
      La inceputul erei industriale, dupa cel de-al doilea razboi mondial, numarul oamenilor care nu plateau contributii la sistemul de pensionare era foarte mare in comparatie cu numarul salariatilor. In acea perioada oamenii munceau independent. Majoritatea oamenilor nu munceau pentru bani, puneau banii sa munceasca pentru ei. Erau agricultori, mici mestesugari, foarte putini lucrau in fabrici, iar numarul asa-zisilor bugetari de astazi, era foarte mic. Numarul pensionarilor in acea perioada era aproape inexistent.
         Daca la inceputul erei industriale, numarul pensionarilor era aproape infim in comparatie cu numarul angajatilor care plateau la fondul de pensie, astazi situatia s-a schimbat, s-a inversant - numarul pensionarilor a devenit mai mare decat al angajatilor - fenomen absolul normal al principiului ciclic al banilor.
         O data cu marile nationalizari, dupa cel de-al doilea razboi mondial, romanii au fost obligati sa renunte sa munceasca pentru banii lor si au fost pusi sa munceasca pentru tara. Au fost obligati intr-o mare masura sa fie robi ai propriilor alesi de stat care promiteau drept loialitatii lor, o pensie cu care vor putea avea o batranete fericita ajungand astazi sa traiasca ducand grija zilei de maine, iar aceasta grija, acest atasament pentru pensie este una dintre cauzele spirituale ale cancerului. Asadar, pana ce omenirea nu se intoarce in anii de pana inainte de cel de-al doilea razboi mondial, cand banii munceau pentru om si nu omul pentru bani, nu vom iesi din criza sistemului de pensii. Falimentul sistemului de pensii nu va exista, dar acei bani putini pe care ii are bugetul se vor aloca aproape in mod egal fiecarui pensionar in parte, sub forma unui ajutor social probabil  sau pensiile se vor diminua drastic. Acest fenomen este in conformitate cu principiile Universului . Sa alegem sa-l acceptam in deplinatatea manifestarilor sale!

Adevaratul motiv al Crizei Alimentare

Aparitia crizei alimentare ca urmare a unei crize imobiliare este fireasca.
Dintr-o veche statistica din anii 1990 reiese ca omul mediu atribuie aproximativ 50% din venituri pentru locuinta, sub forma platii unei chirii sau a ratelor bancare, atribuind mancarii pana la 20% din venituri. Folosind principiul ciclic, care este un principiu central al banului, omul mediu va trebui sa aloce mancarii aproximativ 50% din venituri , iar 20% locuintei.
Aceasta situatie a fost in timpul perioadei interbelice, pana la nasterea erei industriale, cand casele erau ieftine, iar mancarea era scumpa.
      Celelalte cauze care pot rostogoli criza alimentara, nu sunt altceva decat parghii care fac ca acest fenomen ciclic sa se realizeze in conformitate cu Principiile Universului.
      Iata cum criza imobiliara este un vehicol care aduce obligatoriu criza alimentara. Aceasta a inceput sa se manifeste deja prin scumpirea alimentelor de baza: grau, orez, rosii, ulei, zahar, cartofi.  Vom asista la scumpirea multor alte produse alimentare, dar si la continuare cresteri preturilor produselor deja scumpite.
      Deci, o crestere semnificativa a a pretului alimentelor si o scadere semnificativa a locuintelor este de neevitat si trebuie acceptata ca fiind in conformitate cu Principiile lui D-zeu.